DeutchEnglish

Renseri och Rökeri

Fiskrenseriet och rökeriet ligger i en byggnad nära bryggan. All fisk som fångas eller tas in från fiskodlingen kommer först in i renseriet, där vi tvättar och kyler ner den med is i kylrum. En hel del av fisken filéas, detta görs i en därför anpassad lokal, där gravar vi också regnbåge och den fisk som skall rökas läggs i saltlake dagen innan.
Rökarna tänds på morgonen, de är murade ugnar enligt gamla ritningar som eldas med alved, vilken huggs i gårdens skog. Den saltade fisken tvättas och hängs respektive läggs på galler i rökarna.
Vi röker både varm- och kallrökt fisk, den varmrökta är färdig efter 4 – 6 timmar. Den kallrökta röks på lägre temperatur och behöver ligga i röken upp till 48 timmar. Ålen varmröks alltid. För att få olika smaker på den varmrökta regnbågslaxen kryddas den med olika örter och kryddblandningar. Efter rökningen kyls fisken snabbt ner i ett separat kylrum.

Gös File

Öppettider vecka 50

Gårdsbutik 10:00 - 18:00

Torsdag, Fredag

Gårdsbutik 10:00 - 16:00

Lördag

Restaurang

Stängt

Fiskbil
13/12 Unnaryd ca 7:30- 12:00
15/12 Burseryds lantmän 12:00-17:00
17/12 Halmstad slott 12:00-17:00
17/12 Vrå 11:00-15:00

Kontakt

Tel: 0371-640 19
Epost: fisk@tiraholm.se

Händer på Tiraholm

2017-12-15
Fiskbilen vid Burseryds lantmän 15/12

2017-12-13
Fiskbilen på Unnaryds torg 13/12


Läs alla nyheter »
Anmäl er till vårt nyhetsbrev »

 

Sajtbolagets webbplatser använder cookies för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att klicka på \"Jag accepterar-knappen\" samtycker du till att cookies används. Läs mer om cookies